Lappuggla

Lappugglor är stora, grå och mycket vackra ugglor. Det bästa är att de visar sig under dagens finaste stund! Följer du med på lappugglesafari?

Resans höjdpunkter:

  • Vi söker efter denna fotovänliga uggla under tre timmar
  • Vanligen syns flera individer, vilket ger dig mängder av olika fotomöjligheter

Tidigt på kvällen besöker vi ett område där lappugglor häckar nästan årligen. Denna tid på dagen kommer ugglorna fram för att jaga, oftast 1-3 individer. Vi åker på små grusvägar tills vi får syn på en uggla. Då kan du fokusera på att ta bilder eller helt enkelt njuta av detta underbara djur. Området består av ett lapptäcke av åkrar. Det kan ta lite tid att hitta bästa platsen. Ugglorna är ofta inte alls skygga och visar sig från nära håll. Beroende på aktuell lokal information väljer vi ibland att vänta in ugglorna på en specifik plats. Under tiden bjuder sångfåglar på kvällskonsert och visar morkullor sin spelflykt. Med lite tur får vi även se slagugglor, som också häckar i detta område.

Ugglorna kommer fram i slutet av eftermiddagen eller tidigt på kvällen, men det händer också att de visar sig vid dagens sista ljus. Det kan vara bra att förbereda sig på dåliga ljusförhållanden, då du måste fotografera med högt ISO-värde. I så fall behöver du ett bra stativ. Vi har rissäckar att låna ut.

Praktisk information

Period: Måndagar, onsdagar och fredagar i april och maj. Om häckningstiden har varit lyckad finns lappugglor kvar även i juni.

Tid: Vi träffas kl 17.30. Safarin tar ca 3 timmar.

Mötesplats: Gnien naturreservat i Ramnäs, Västmanland.

Tillgänglighet: Denna safari är tillgänglig för alla. Minimala gångsträckor. Om du ska fotografera behöver du ett stort teleobjektiv. Även icke-fotografer kommer att njuta av denna safari. Du bör ta med kikare (kan eventuellt lånas).

Pris: 1 250 kr/person, inkl transport från och till mötesplatsen, varma och kalla drycker, snacks och personlig handledning av en naturfotograf med lokalkännedom. Max 3 deltagare.

Ta med dig: Lämpliga kläder (lager på lager) och skor, kamerautrustning (teleobjektiv på 400-600 mm rekommenderas), stativ, kamerans bruksanvisning, regnkläder, insektsmedel samt en flaska vatten. Vid soligt väder även lämplig huvudbonad och solskyddskräm. Glöm inte en stor portion tålamod! 

Bokning: Kontakta mig via e-post sylvia@amazingscandinavia.se eller telefon +46 (0)70 230 68 70

Denna aktivitet sker i vildmarken, vilket innebär att du vistas i dessa djurs habitat där de häckar och jagar. Du blir guidad av en naturfotograf med lokal kännedom, men vi kan inte garantera exakt vilka djur du kommer att se och fotografera.