Naturfotovandring

Vill du lära dig att ta fantastiska bilder i en avslappnad miljö medan du njuter av naturens kraft? Gå med på en 3-timmars inspirerande naturfotovandring genom Svartådalen i Västmanland guidad av den professionella naturfotografen Sylvia Adams.

Detta kommer du att få göra:

  • 3-timmars naturfotovandring genom Svartådalen
  • Små grupper av max 6 deltagare
  • Anpassad efter din erfarenhetsnivå och ditt intresse
  • Lär dig om ljus, vinklar och att skapa känsla, du behöver inte vara teknisk kunnig
  • Ta med valfri kamera (mobilkamera går bra)
  • Lär dig att titta annorlunda på naturen och gör kreativa foton med känsla
  • Professionell guide
  • Varm dryck och hembakad kaka ingår
  • Möjlighet till övernattning som tillval

Efter en kort introduktion börjar vi den inspirerande naturfotovandringen. Under promenaden får du flera tips på hur du tar mer intressanta och professionella foton än de du normalt tar. Du lär dig hur du tittar på ditt område mer medvetet med hjälp av praktiska och trevliga fototekniker. En naturfotovandring innebär alltid anpassning och fokuserar därför på dina behov och intressen. Några fokuspunkter som vi kan arbeta med är: ljus, färger, former, vinklar, fältdjup och komposition. Vi kommer att försöka hitta det extraordinära i det vanliga. Vi står ofta stilla och du får alla möjligheter att ta vackra bilder.

Du behöver inte dyr kamerautrustning för denna promenad, så länge du tar med dig något som tar bilder. Det är ju fotografen som tar bilder, inte kameran! Men om du har en digitalkamera med utbytbara linser kan du försöka begränsa dig till ett objektiv. En promenad i naturen med en lätt ryggsäck har en avkopplande effekt och har ett positivt inflytande på din kreativitet och koncentration.

Det blir snabbt en familjär stämning i gruppen – snart är ni igång med att utvärdera varandras bilder!

Praktisk information

Period: Tisdagar och lördagar från april t o m augusti, och onsdagar och söndagar från september till mitten av oktober.

Tid: Vi träffas kl 13 och vandringen tar ca 3 timmar (andra tider är möjliga). Vänta vid mötesplatsen 10 minuter före avgång.

Mötesplats: Fallängetorp för fä och folk i Krylbo. Parkering finns vid Mellangården B&B.

Tillgänglighet: Denna naturfotovandring passar alla, från nybörjare till avancerade naturfotografer. Vi går cirka 5 till 8 kilometer, ibland över något ojämn terräng. Det finns även en zoom (fyrhjulig terrängvagn för personer med funktionsvariation) man kan använda.

Pris: 900 kr/person, inkl varm dryck, hembakad kaka, en liten överraskning och handledning av en lokal naturfotograf. Max. 6 deltagare.

Ta med dig: Lämpliga kläder (lager på lager) och skor (helst vattentäta stövlar eller vandringsskor), kamera eller smartphone med fulladdat batteri, regnjacka, insektsmedel och en flaska vatten. Vid soligt väder även lämplig huvudbonad och solskyddskräm.

Tillval: Övernattning i B&B, sänglinne, handdukar och frukost inkluderat för 770 kr/person

Bokning: Via e-post sylvia@amazingscandinavia.se eller via telefon 070 230 68 70

Bilder tagna av deltagarna: