Vildmarkssafari

Ekopark Malingsbo ligger i naturvårdsområdet Malingsbo-Kloten på gränsen mellan Dalarna och Västmanland och är ett av Sveriges största naturreservat. Inom denna ekopark finns över 100 sjöar. Området är klassificerat som Europas tätaste, mest orörda vildmark. Eftersom reservatet är nästan helt oexploaterat finns här världens största älgpopulation. Det är även den naturliga miljön för en stor vargflock. Dessutom finns här bl a kronhjort, bävrar, lodjur och björnar.

Resans höjdpunkter:

  • 4-timmars safari genom Europas mest orörda vildmark
  • Picknick i solnedgången
  • Unik “ensam på jorden”-upplevelse

Du följer med den lokala naturfotografen Sylvia Adams på en guidad vildmarkssafari i denna överväldigande ekopark. Vi börjar med fika vid en fantastisk sjö och avslutar med en härlig picknick i solnedgången vid sista stoppet. Under turen lär du dig allt om de olika djur som finns i parken, och vi stannar på ett antal fotovänliga platser. Vi kliver rakt ut i vildmarken och känner oss som de enda människorna på jorden!

Praktisk information

Datum: Ett antal safaris varje vecka mellan 1 maj och 30 september. Vilka datum som gäller meddelas vid bokning.

Tid: Vildmarkssafarins start- och sluttid beror på årstiden. Turen tar 4 timmar. Vi börjar under eftermiddagen med avslut ca 1 timme efter solnedgång.

Mötesplats: Skinnskatteberg i Västmanland. Exakt plats meddelas vid bokning.

Tillgänglighet: Denna vildmarkssafari är lämplig för alla. Inga långa vandringssträckor.

Pris: 1 200 kr/person, inkl transport, varma och kalla drycker, snacks, picknick och personlig handledning.

Allmän information: Lämpliga kläder (lager), lämpliga skor (helst vattentäta stövlar eller promenadskor), kamera eller smartphone med laddat batteri, regnjacka, insektsmedel, vattenflaska och vid varmt och soligt väder huvudbonader och solskyddsmedel.

Bokning: Kontakta mig via e-post sylvia@amazingscandinavia.se eller telefon +46 (0)70 230 68 70