Upptäck Svartådalen: 4-dagars sensommarresa

Är du nyfiken på livet på ett ekologiskt lantbruk med djur? Föredrar du lokalproducerad mat? Gillar du naturen? Då kommer du att älska denna 4-dagars sensommarresa genom Västmanlands unika, historiska landskap. 

Resans höjdpunkter:

  • Lär dig mer om ekologiskt lantbruk på den svenska landsbygden
  • Besök Sala silvergruva 155 meter under jord (inställt pga corona, en alternativ aktivitet planeras)
  • Upplev en bäversafari i gryningen
  • Utmana dig själv under en naturfotopromenad
  • Slappna av under ett “skogsbad”
  • Få tips av en specialist i bushcraft om hur du kan (över)leva i naturen
  • Testa dina smaklökar, bl a under en workshop i utematlagning

Praktisk information

Datum:
Torsdag 3 t o m söndag 6 september 2020

Mötesplats: Fallängetorp B&B i Krylbo, mitt i det unika naturområdet Svartådalen, endast två timmars bilresa nordväst om Stockholm. Transport från och till Salas tågstation är möjlig mot tilläggskostnad.

Boende: Rum med gemensamt badrum (det finns 3 badrum på anläggningen) i B&B som ligger på en lantgård. På bottenplan finns sovrum, kök och badrum anpassade för rullstolsburna.

Tillgänglighet: Denna resa passar alla. Bottenvåningen i B&B är helt anpassad för gäster med begränsad rörlighet. Det finns även en zoom (fyrhjulig terrängvagn för personer med funktionsvariation) att tillgå vid de olika aktiviteterna.

Pris: 9 885 kr/person, inkl enkelrum med delat badrum och helpension, transport och aktiviteter under hela programmet (se nedan). Ankomst på onsdag 2 september är möjlig mot tilläggskostnad.

Gruppstorlek: Resan genomförs vid minst 6 anmälda. Max gruppstorlek är 8 personer.

Program:

Dag 1 – torsdag 3 september 2020:
Vi börjar kl 9 med en intensiv tvåtimmars workshop i bushcraft, där du får kunskaper som behövs för att vistas i vildmarken under flera dagar. Bushcraft innehåller fyra grundläggande delar: vatten, eld, skydd och mat. Idag lär vi oss huvudsakligen att göra upp eld. Efter denna workshop åker vi till Sala silvergruva, där vi äter lunch före den guidade turen (ca 1 timme), (besöket i silvergruvan är inställt pga corona, en alternativ aktivitet planeras). Resan går vidare till Svartådalens besökscenter i centrala Västerfärnebo för en lärorik rundtur. Vi avslutar dagen tidigt efter en vällagad tvårättersmiddag.

Dag 2 – fredag 4 september 2020:
Väckarklockan ringer väldigt tidigt! Innan solen går upp paddlar vi försiktigt till bäverns habitat. Bävrarna bidrar till biologisk mångfald och ett ekosystem i balans. Efter detta spännande sätt att börja dagen är det dags att njuta av en härlig frukost som lagas över öppen eld. Guiden berättar allt om bävrar och den biologiska mångfalden i Svartådalen. Lite senare får du tillfälle att ladda båda dina egna och kamerans batterier innan vi äter lunch. På eftermiddagen går vi på en 8-kilometers naturfotopromenad med många praktiska moment. En fikarast vid sjön ger en stunds vila under denna utmanande upplevelse. Efter vår vandring kommer du att betrakta din omgivning med fullständigt nya ögon. Laddade med inspiration och bilder att visa varandra är det sedan dags för oss att avnjuta en härlig middag lagad på ekologiska och lokala ingredienser odlade i närheten av vårt B&B.

Dag 3 – lördag 5 september 2020:
Efter en förhoppningsvis god nattsömn får du uppleva hur det är att vara lantbrukare på den svenska landsbygden. Vi följer med på traktor med släp och ger mat och vatten till alla djur på gården. Glöm inte att kor, får, grisar, hästar, hundar och katter även gillar att bli klappade när det är matdags! Efter lunch får du lära dig att koppla av på riktigt. Du lämnar vardagsstressen och alla tekniska prylar för att slappna av på ett fårskinn i skogen. Under denna Shinrin-Yoku ökar du din medvetenhet om din omgivning, skogens alla ljud och rörelser. Det är fantastiskt att uppleva hur ett skogsbad påverkar dina tankar och känslor, din kropp och själ. Denna sista dag tillsammans lagar vi en tvårättersmiddag med lokala råvaror över öppen eld.  Vi avslutar kvällen under stjärnhimlen. Vem vet: kanske de vilda djuren betraktar oss i hemlighet.

Dag 4 – söndag 6 september 2020:
Efter en sen frukost är det dags att ta farväl av värdfamiljen, djuren och omgivningen. Dessa 4 dygn kommer utan tvekan att göra ett stort intryck på dig!

För bokningar eller frågor kan du mejla sylvia@amazingscandinavia.se
eller ringa +46 (0)70 230 68 70