Unik 4-dagars fågelresa

Har du alltid drömt om att få fotografera orrens parningslek från första parkett? Älskar du ugglor? Skulle du vilja se och fotografera dessa fascinerande fåglar från nära håll? Tycker du om vårpromenader med alla dess färger och dofter? Om du svarar “ja” på dessa frågor är denna 4-dagars fågelresa perfekt för dig!

Resans höjdpunkter:

  • Beundra orrens parningslek från bästa möjliga plats i ett bekvämt gömsle.
  • Ta unika porträttbilder av olika typer av ugglor.
  • Upptäck Europas mest orörda vildmark under en naturfotopromenad i Svartådalens unika biotop i Mellansverige.

Praktisk information

Datum: Torsdag 15 t o m söndag 18 april 2021

Mötesplats: Stockholm. Exakt plats beror på vilket transportsätt du väljer.

Boende: Du tillbringar första natten i ett gömsle där du har utsikt över orrens parningslek. De övriga nätterna bor du på Skultuna Brukshotell. Hotellet är pittoreskt beläget vid Svartån, i historisk bruksmiljö präglad av 1600-talets kopparindustri. Anläggningen har varsamt renoverats och är idag ett såväl vackert som funktionellt hotell med hemtrevliga rum, som tillgodoser dagens krav på komfort och teknik. De smakfullt inredda, rökfria rummen har eget badrum, handgjorda kvalitetssängar från KungSängen, storbilds-tv och gratis WiFi.

Tillgänglighet: Denna resa passar alla som utan problem kan gå på ojämnt underlag. Inga långa vandringssträckor.

Pris: 12 419 kr/person, inkl enkelrum med badrum och helpension (exkl dryck), resa från/till Stockholm samt transport och aktiviteter under hela programmet (se nedan). Denna 4-dagarsresa kan med fördel kombineras med ett Stockholmsbesök.

Gruppstorlek: Resan genomförs vid minst 2 anmälda. Max gruppstorlek är 8 personer. Garanterad avresa!

Program:

Dag 1 – torsdag 15 april 2021:
Vi träffas på flygplatsen eller Stockholms centralstation. Sedan tar det ca 1,5 timmar till Västmanland för övernattning i ett gömsle där vi nästa morgon upplever orrens parningslek från första parkett. I skymningen åker du med guide genom träskmark omgiven av barrträd till övernattningsstället. Det rymliga och bekväma gömslet rymmer fyra personer. Här har du utmärkta möjligheter att observera och fotografera mängder av orrar utan att störa dem.

Dag 2 – fredag 16 april 2021:
Du väcks av trumpetande tranor eller vilda svanar. Redan innan gryningsljuset hörs orrarnas allt högre rop. Det är dags att se deras unika skådespel från nära håll! Senare under förmiddagen åker du till hotellet för inkvartering kommande två nätter. Tidigt på eftermiddagen tar vi en 4-kilometers naturfotopromenad med många praktiska moment. Fikarast på en naturskön plats blir en välkommen vilopaus under denna utmanande upplevelse. Efter vår vandring kommer du att se din omgivning med fullständigt nya ögon. Laddade med inspiration och bilder att visa varandra är vi nu redo för en god middag.

Dag 3 – lördag 17 april 2021:
Efter en förhoppningsvis god natt, en stadig frukost och lunch, är det kl 14 dags för utflykt tillsammans med en ornitolog. Visst är ugglor och deras mystiska nattliv fascinerande? Idag får du chansen att beundra ugglor på nära håll och i dagsljus. Du följer med när ugglor ringmärks och har möjlighet att ta porträttbilder av en slaguggla. I skymningstid bär det av till ett annat område för att leta efter lappugglor och sparvugglor. Under dagen paus med varma drycker och snacks. Vi avrundar dagen långt efter solnedgång med en varm måltid.

Dag 4 – söndag 18 april 2021:
Efter frukost åker vi på en tur genom Svartådalens omväxlande landskap. Om häckningstiden har varit framgångsrik besöker vi nästholkar för berguvar, kattugglor eller pärlugglor. Vi besöker även Hälleskogsbrännan, som blev naturreservat efter Sveriges största skogsbrand år 2014. Turen avslutas kl 13 när vi har besökt en av sjöarna i området. Efter utcheckning åker vi vidare till Stockholm, för hemresa sent på kvällen. Dessa 4 dygn kommer utan tvekan att göra ett stort intryck och ge fulladdade minneskort!

För bokningar eller frågor kan du mejla sylvia@amazingscandinavia.se eller ringa +46 (0)70 230 68 70.

Denna aktivitet sker i vildmarken, vilket innebär att du vistas i djurens habitat. Dock kan vi inte garantera exakt vilka djur du kommer att kunna skåda eller fotografera.