Naturfotohelg i södra Östergötland

I Östergötlands vildmarker ligger det fantastiska hotellet Sommarhagen. Mellan sjöar, ängar och skog endast 3 timmars bilfärd från Stockholm ligger denna omsorgsfullt restaurerade prästgård. Här kan du koppla av med helpension och njuta av naturen och fantastisk mat, långt borta från stressen och vardagens bekymmer. Du tillbringar första natten på hotellet och andra natten i en liten stuga med stora glaspartier. Även taket är av glas så att du kan beskåda stjärnhimlen.

Platsens unika fägring ska du fånga med kameran. Vi utgår från vissa fotografiska aspekter, som ljuskvalitet, färg, form, olika synvinklar/perspektiv och bildkomposition. Oavsett om du är en nybörjare som vill lära dig mer om kamerans grundläggande inställningar, eller en avancerad fotograf som söker nya utmaningar kan natur- och resefotograf Sylvia Adams hjälpa och undervisa dig så att du får ut det mesta av din kamera i denna vackra omgivning.

Helgens höjdpunkter:

  • Upptäck de orörda skogarna och de många sjöarna i hotellets närhet
  • Tillbringa en natt i ett unikt glashus, vid en sjö i vildmarken
  • Njut av god mat gjord av lokala råvaror
  • Lär dig hur du uppnår de bästa resultaten med din kamera
  • I mindre grupp får du handledning och uppmuntran av en professionell naturfotograf
  • Du får konstruktiv återkoppling och en bedömning av dina bilder

Praktisk information

Datum:
Fredag 21 t o m söndag 23 maj 2021
ELLER
Fredag 24 t o m söndag 26 september 2021

Bokas senast (4 veckor i förväg): 23 april respektive 27 augusti
Kostnadsfri avbokning fram till 4 veckor innan startdatum.

Mötesplats: Hotell Sommarhagen i Malexander, Boxholm (Östergötland).

Boende: Första natten sover du skönt i ett av hotellets 16 fina rum. Efter en god natts sömn vaknar du i tystnaden med utsikt över skog och sjö. Du kanske vill ta en “daggpromenad” i hotellets stora trädgård före frukost?

Andra natten tillbringar du i ett unikt glashus, vid en sjö i skogen. Vem vill inte uppleva en natt under stjärnhimlen ute i vildmarken? Detta är en unik upplevelse.

Mat och dryck: Maten på Hotell Sommarhagen tillagas huvudsakligen med lokalt producerade råvaror. Från omgivningen kring hotellet hämtas förstklassigt viltkött, som rådjur, älg och gås. Även fisk från närliggande sjöar står på menyn. Beroende på årstid kan du även få smaka bär eller svamp från den förtrollande skogen. Du kan avnjuta din måltid i den hemtrevliga matsalen med öppen spis, på verandan eller vid sjön. Det serveras ekologiskt Fairtrade-kaffe och -te. Kaffet är till och med 100 % klimatkompenserat! Det finns ett stort urval viner och andra alkoholhaltiga drycker, både till maten och när du vill koppla av i loungen.

Tillgänglighet: Denna 3-dagarsaktivitet passar dig som har normal kondition och inte är rädd att smutsa ned dig. Kontakta mig gärna om du vill ha mer information om tillgänglighet och eventuell assistans.

Pris: Denna helg kostar 5 825 kr/person. Tilläggskostnad enkelrum 350 kr/person. Mot tilläggskostnad kan du även boka en extra hotellövernattning.

Vad ingår?

  • Ett bra boende med utmärkta måltider (helpension, dryck ej inkluderad), från fredag kväll till söndag eftermiddag
  • Personlig handledning av en professionell naturfotograf
  • Samtliga aktiviteter i programmet nedan

Gruppstorlek: För att garantera en unik upplevelse är gruppens storlek begränsad till 7 personer. Denna naturfotografihelg genomförs med minst 4 deltagare. Mot extra kostnad kan resan genomföras med färre deltagare.

PROGRAM:

DAG 1 – fredag 21 maj eller fredag 24 september 2021:
Ankomst och incheckning på hotellet under sen eftermiddag. På kvällen njuter vi av en tvårättersmiddag medan vi bekantar oss med varandra. Vi delar erfarenheter kring naturfotografering och berättar om våra mål för denna naturfotohelg. Efter middagen får du en lektion i naturfotograferingens olika kategorier samt ett inspirerande praktikpass.

DAG 2 – lördag 22 maj eller lördag 25 september 2021:
Efter frukosten börjar vi vår vandring (ca 6 km) till glashuset där vi ska övernatta. Denna naturfotovandring ger många möjligheter till fotografering, ensam eller i grupp. Målet med vandringen är att bli mer medveten om din omgivning. Försök att begränsa dig till att använda endast ett objektiv. Det är bekvämare med lätt packning och kreativiteten flödar. På vägen till glashusen stannar vi för picknick.

Vid ankomst på boendet är det dags för fika. När vi har installerat oss i glashusen finns tid att koppla av eller ta en kanottur. På kvällen står ett praktikpass landskapsfotografering på programmet. Därefter får vi ingredienserna till en grillmiddag som vi lagar själva. Efter maten, vid stjärnklar himmel, lär du dig hur man fotograferar stjärnspår. Sylvia berättar även om andra typer av nattfotografering.

DAG 3 – söndag 23 maj eller söndag 26 september 2021:
Mitt i skogen är ljuset enastående och lämpar sig tidigt på morgonen utmärkt för en workshop i makrofotografering. Du får chansen att upptäcka en fascinerande värld bestående av det som växer på marken. Du lär dig att fotografera fantastiska små objekt genom att använda ett annat perspektiv än det du använder vanligtvis. Efter denna workshop äter vi en sen frukost. Sedan är det dags att packa ihop inför vandringen 6 km tillbaka till hotellet. Där får du möjlighet att duscha innan utcheckning från rummet senast kl 12. Efter lunchen har vi en kort återkopplingsträff där vi diskuterar och bedömer bilderna innan det är dags att ta farväl.

Beroende på vädret kan vissa aktiviteter i programmet planeras på andra tidpunkter än de angivna.

För bokningar eller frågor kan du mejla sylvia@amazingscandinavia.se
eller ringa +46 (0)70 230 68 70