Bohuslän – Västkustens pärla

I Västsverige ligger den förtrollande vackra Bohusläns skärgård. Arkipelagen omfattar mer än 4400 km2 och sträcker sig längs den bohuslänska kusten från Göteborg till norska gränsen. Den oregelbundna kustlinjen med sina otaliga vikar, tusentals öar och pittoreska fiskebyar är den perfekta platsen för naturfotografi.

Resans höjdpunkter:

  • Upplev 1 av Sveriges 10 vackraste naturområdena
  • Fotografera flora och fauna i Nordens Ark
  • Upptäck oändliga fotomöjligheter
  • Bo i en mysig villavagn med helpension

Tillsammans utforskar vi ett naturreservat som bjuder på släta granitklippor, ett klarblått hav, små hamnar, hällristningar, karakteristiska röda stugor och en rik flora och fauna.

Har jag övertygat dig? Följ med mig under maj eller september 2021, då vi kan njuta av detta unika område i lugn och ro.

Praktisk information

Datum:
Tisdag 4 t o m torsdag 6 maj 2021 (inställt)
Fredag 7 t o m söndag 9 maj 2021 (inställt)
Tisdag 14 t o m torsdag 16 september 2021
Fredag 17 t o m söndag 19 september 2021

Mötesplats: Vi träffas i Ramsvik, 130 km norr om Göteborg.

Boende: Du har eget rum i delad villavagn på en camping vid vattnet. Helpension med synnerligen smakliga måltider.

Tillgänglighet: Denna 3-dagars naturfotografiworkshop är tillgänglig för alla som kan gå utan problem. Naturområdets terräng är ojämn och består delvis av stora kullerstenar.

Pris: Denna resa kostar 7 675 kr/person, inkl boende i eget rum i delad villavagn, alla måltider och aktiviteter med personlig handledning under hela programmet (se nedan). Enpersonstillägg 840 kr.

Detta ingår inte i priset:

  • Resa till Ramsvik (transport från/till Göteborg möjlig på begäran och mot tilläggskostnad)
  • Dryck (vatten ingår)
  • Reseförsäkring och avbeställningsskydd
  • Personliga omkostnader

Gruppstorlek: Resan genomförs vid minst 4 anmälda. Max gruppstorlek är 8 personer.

Program:

Dag 1:
Vi samlas på campingen i Ramsvik sent på förmiddagen. När vi bekantat oss med varann äter vi en härlig lunch tillsammans. På eftermiddagen börjar vi med en lektion om naturfotografins olika kategorier samt ett inspirerande praktikpass. Därefter finns tid för incheckning och gemensam fika. Under kvällspasset omsätter vi teori i praktik med en lektion i landskapsfotografi. Vi fångar den vackra skärgården på bild från en högt belägen utsiktspunkt med hisnande vyer. Belåtna återvänder vi efter detta pass till campingen och avnjuter en tvårättersmiddag.

Dag 2:
Vi börjar dagen med en härlig frukost innan vi åker till Nordens Ark. Nordens Ark är en stor park vars syfte är att bevara utrotningshotade djur och biologisk mångfald. Eftersom parken är enorm och bjuder på mängder av fotomöjligheter äter vi lunch på plats. Efter hemresan sent på eftermiddagen finns tid för vila. När kvällsljuset kommer ger vi oss ut för att ta spektakulära makrobilder. Efter denna intensiva dag sätter vi oss till bords för en välsmakande middag. Om vädret tillåter samlas vi för ett pass nattfotografering senare på kvällen.

Dag 3:
Efter en sen frukost samlas vi för bedömning av bilder. Medan vi fikar får du konstruktiv feedback på de foton du tagit. Med många nya bilder på dina minneskort är det sedan dags att packa ihop väskorna för avfärd. Efter utcheckning rundar vi av med gemensam lunch.

Beroende på vädret kan vissa aktiviteter i programmet planeras på andra tidpunkter än de angivna.

För bokningar eller frågor kan du mejla sylvia@amazingscandinavia.se
eller ringa +46 (0)70 230 68 70