En restaurerad prästgård

I Östergötlands vildmarker ligger ett fantastiskt hotell. Mellan sjöar, ängar och skog endast 3 timmars bilfärd sydväst om Stockholm ligger denna omsorgsfullt restaurerade prästgård. Här, långt bort från stressen och vardagens bekymmer, kan du koppla av och njuta av naturen och fantastisk mat gjord på lokala råvaror. Du kan avnjuta smakliga måltider i den hemtrevliga matsalen med öppen spis, på sommarverandan eller vid sjön. Det finns ett stort urval viner och andra alkoholhaltiga och alkoholfria drycker, både till maten och när du vill koppla av i loungen. Hotellet ligger vid sjön Sommen och passar utmärkt för par och familjer med tonåringar eller vuxna barn.

Det finns 16 rum, inredda i charmigt lantlig stil i enlighet med byggnadens historia. Från flera av rummen, som är fördelade på två byggnader, blickar du ut över omgivningarna och sjön. Några rum är anpassade för gäster med begränsad rörlighet.

En stor, vacker trädgård omringar hotellet och du kan titta på TV i det gemensamma sällskapsrummet. Hotellets omgivningar passar perfekt för naturälskare och besökare som är ute efter avkoppling och god mat. Här kan du vandra, cykla eller ta en kanottur. Eller varför inte tillbringa en romantisk kväll i en av de vedeldade badtunnorna?

För en annorlunda upplevelse finns det två fantastiska glashus med sjöutsikt mitt i skogen (kontakta mig för mer information om du vill ta del av ett särskilt erbjudande). Vem vill inte uppleva en natt under stjärnhimlen ute i vildmarken? Detta är en unik upplevelse. Husen kan endast nås till fots (ca 6 km) på mjuka skogsstigar och över branta, steniga kullar. Här har du även tillgång till en kanot. Njut av tystnaden medan du paddlar på den stilla sjön eller lyssnar på en kör av fågelsång. Vid solnedgången kan du ta ett dopp i sjön innan det är dags att tända lägerelden och laga middag över öppen eld.

Priser från 750 kr/person inkl frukost (vid bokning för 2 personer).

Om boendet

Typ av boende: Hotell och glashus
Internet: gratis WiFi
Parkering: gratis parkering
Mat och dryck: frukost ingår, lunch och middag kan fås på begäran och mot extra kostnad (måste förbeställas). En picknickkorg (att ta med på dagens äventyr) kan ordnas.
Extra: stor badtunna med vedeldad bastu samt en mindre badtunna.

Om rummen

Hotellet

Rum: 6 komfortrum och 9 superiorrum med dubbelsäng (180 cm) samt sittmöbler för bekväm avkoppling. I några superiorrum kan sängen delas i två enkelsängar på 90 cm.
Sängkläder: sänglinne och handdukar ingår
Total kapacitet: 16 rum / 32 bäddar
Badrum: eget badrum med dusch, wc och tvättställ

Glashusen

Rum: Två glashus. Båda är på 15 kvm och har plats för 4 personer. Glashusen kan bokas från början av maj till slutet av september. I glashusen finns en dubbelsäng (160 cm) samt två enkelsängar (90 cm) med mjuka madrasser, lakan, täcken och kuddar. Husen har ett 10 kvm trädäck med sjöutsikt. Det finns även utemöbler (ett bord och 4 stolar). Vid sjön finns grillplats.
Sängkläder: sänglinne och handdukar ingår
Total kapacitet: 2 glashus / 8 bäddar
Badrum: utebadrum med dusch, wc och tvättställ

Vi har även ett särskilt paketerbjudande: GLASHUS & VANDRING. Kontakta mig via e-post för mer information.

Aktiviteter

  • Koppla av på kvällen i en stor badtunna utomhus med vedeldad bastu, eller i en mindre tunna (måste förbokas)
  • Vandring – 250 km markerade stigar
  • Cykling – 350 km markerade cykelleder, cyklar uthyres
  • Paddla kanot – kanoter uthyres

Bokning: Via e-post sylvia@amazingscandinavia.se eller telefon +46 (0)70 230 68 70